Gheţea crede că Isărescu a sugerat un posibil atac asupra leului

Declaraţiile guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, arată că ar putea avea loc noi atacuri speculative asupra leului, a declarat, marţi, preşedintele CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

"BNR a făcut eforturi importante în toamnă, când a fost un atac puternic asupra leului. Din declaraţiile guvernatorului, există semnale cu privire la un atac asupra leului", a spus Gheţea.

În octombrie anul trecut, guvenatorul BNR a declarat că s-a produs un atac eşuat asupra leului, pentru că s-au urmat poziţii lungi, finanţate prin swap-uri, şi când nu au mai putut fi plătite dobânzile de pe piaţa monetară au urcat.

Dobânzile pentru contractele swap ajunseseră chiar şi până la 100%, iar Isărescu a precizat că a fost doar o chestiune tehnică, iar speculatorii care au anticipat greşit au avut de pierdut.

Luni, 23 februarie, Isărescu a afirmat că BNR este pregătită să acţioneze pentru a preveni eventuale mişcări destabilizatoare ale cursului de schimb, guvernatorul considerând că deprecierea monedei naţionale din ultima perioadă a fost nejustificată.

sursa

 

2 comentarii:

  1. Anonim said,

    Isarescu pare sa fie singurul om competent din tara asta.

    on 16 martie 2009 la 05:25  


  2. A.D. said,

    Isarescu e destept. O specie pe cale de disparitie.

    on 4 aprilie 2009 la 10:59